İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Dsi Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
İşin Adı Çelik Teçhiz Borusu
İlan Tarihi 26.03.2024
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 25.04.2024 10:00:00
Son Teklif Tarihi 25.04.2024 00:00:00
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
İKN : 2024/341102
1-İdarenin
a) Adı : DSİ Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Diğer Özel Bütçeli KuruluşlarDevlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
b) Adresi : Mustafa Kemal Mahallesi Anadolu Bulvarı No:9 PK:06530Çankaya/Ankara
c) Telefon ve faks numarası : 03124544400 - 03124544305
ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası: https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/
2-İhale konusu mal alımın
a) Adı : Çelik Teçhiz Borusu
b) Niteliği, türü ve miktarı : 9 KalemAyrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunanidari şartnameden ulaşılabilir.
c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Ambarları (DSİ TAKK DairesiBaşkanlığı - Esenboğa Yolu Çankırı Yolu Ayrımı Altınova-Pursaklar/Ankara)
ç) Süresi/teslim tarihi : Boruların tamamı sözleşme tarihinden itibaren en geç 120 takvimgünü içerisinde en fazla 3 partide teslim edilecektir. Sözleşmetarihinden sonraki ilk 45 takvim günü içerisinde (1.teslimatta);İhtiyaç listesi sıra no 1’de bulunan 6 5/8’’ Çapında Spiral KaynaklıÇelik Borudan en az 2000 m İhtiyaç listesi sıra no 2’de bulunan6 5/8’’ Çapında Spiral Kaynaklı Düz Filtreli Çelik Borudan en az3000 m İhtiyaç listesi sıra no 3’te bulunan 8 5/8’’ Çapında SpiralKaynaklı Çelik Borudan en az 5000 m İhtiyaç listesi sıra no 4’debulunan 10 3/4’’ Çapında Spiral Kaynaklı Çelik Borudan en az5000 m İhtiyaç listesi sıra no 5’de bulunan 12 3/4’’ Çapında SpiralKaynaklı Çelik Borudan en az 900 m İhtiyaç listesi sıra no 6’dabulunan 14’’ Çapında Spiral Kaynaklı Çelik Borudan en az 300 mİhtiyaç listesi sıra no 7’de bulunan 16’’ Çapında Spiral KaynaklıÇelik Borudan en az 300 m İhtiyaç listesi sıra no 8’de bulunan19’’ Çapında Spiral Kaynaklı Çelik Borudan en az 300 m İhtiyaçListesi sıra no 9’da bulunan 6 5/8’’ Çapında Düz Kaynaklı KöprüTipi Filtreli Çelik Borudan en az 1000 m değerlerinde borununteslimi gerçekleşecektir.
d) İşe başlama tarihi : İşe başlama yazısının tebliğ edildiği tarihtir
3-İhalenin
a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati : 25.04.2024 - 10:00
b) İhale komisyonunun toplantı yeri : Mustafa Kemal Mahallesi, Anadolu Bulvarı No:5/1 D Blok 8. Kat(e-tekliflerin açılacağı adres) Toplantı Salonu
Yeterlilik
4. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:
4.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeler ve yeterlik kriterleri ile fiyat dışı unsurlarailişkin bilgileri e-teklifleri kapsamında beyan etmeleri gerekmektedir.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren bilgiler;
4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına(halka arz edilen hisseler hariç)/üyelerine/kurucularına ilişkin bilgiler idarece EKAP’tan alınır.
4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat bilgileri.
4.1.5 İhale konusu alımın tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.6 Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazlahissesine sahip ortağına ait olması halinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya yeminli mali müşavir ya daserbest muhasebeci mali müşavir veya noter tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiğitarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belgeye ilişkin bilgiler,
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilanço bilgileri:
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;a) Cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olduğunu,b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/toplam aktif) en az 0,15 olduğunu,c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olduğunu ve belirtilen üç kriterinbirlikte sağlandığını göstermek üzere yıl sonu bilanço belgelerine ilişkin bilgileri belirtebilirler.Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerine ilişkin bilgilerisunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıpsağlanmadığına bakılır.İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait yıl sonu bilançosunailişkin bilgileri belirtmeyenler, iki önceki yıla ait belgelerdeki bilgileri sunabilirler. Bu belgelerde yeterlikkriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgelerine ilişkin bilgileri ile üç önceki yıla ilişkinbelgelerindeki bilgileri sunabilirler.
4.2.2. İş hacmini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
a) İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosuna ait bilgiler,b) Mal satışları ile ilgili ciro tutarını gösteren belgeler,Bu bilgilerden birinin sunulması yeterlidir.Bu bilgilere ilişkin tutarların, toplam ciro için, isteklinin teklif edeceği bedelin % 25 inden, mal satışları ileilgili cironun ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birinisağladığını gösteren bilgileri belirten isteklinin yeterlik bilgileri tablosu uygun kabul edilir.Bu kriterleri önceki yılda sağlayamayan istekliler, son iki yıla ait belgelerini ilişkin bilgileri sunabilirler.Yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait gelir tablosuna ilişkin bilgileri sunmayanlar, iki öncekiyılın gelir tablosununa ilişkin bilgileri sunabilirler. Bu gelir tablosunun yeterlik kriterini sağlayamamasıhalinde, iki önceki yılın ve üç önceki yılın gelir tablolarına ilişkin bilgiler sunulabilir.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyimini gösteren belgelere ilişkin bilgiler:
Son beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında kesin kabul işlemleri tamamlanan ve teklif edilenbedelin % 20 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösterenbelgelere veya teknolojik ürün deneyim belgesine ait bilgiler.
4.3.2. İsteklinin teklifi kapsamında sunması gerektiği İdari Şartnamenin 7nci maddesi dışındakimaddeleri ile teknik şartnamede belirtilen aşağıdaki belgeler:Belge Adı AçıklamaYükleniciye ait TS EN 10217-1 Standartına ilişkin Belge Numarası YeterlikTS EN 10217-1Tablosunda Belirtilecektir.
4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:
4.4.1. Yurt içinde veya yurt dışında özel sektör veya kamu kuruluşlarına yapılan her türlü Çelik Sondaj Teçhiz(Düz Tip, Filtreli Tip, Köprü Tip) Boru, Spiral Kaynaklı Çelik Sondaj Teçhiz Borusu ihale konusu alımabenzer iş olarak kabul edilecektir.
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.
7. İhale dokümanı EKAP üzerinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, e-imzakullanarak EKAP üzerinden ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.
8. Teklifler, EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra, e-imza ile imzalanarak, teklife ilişkine-anahtar ile birlikte ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.
9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımısonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde verilecektir. İhale sonucunda, üzerine ihaleyapılan istekli ile birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.
10. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.
11. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminatvereceklerdir.
12. Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.
13. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 120 (YüzYirmi) takvim günüdür.
14. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.
15. Diğer hususlar:
Teklif fiyatı ihale komisyonu tarafından aşırı düşük olarak tespit edilen isteklilerden Kanunun 38 incimaddesine göre açıklama istenecektir.Ödemeler T.C. Maliye Bakanlığınca serbest bırakılan ödenekler dahilinde AHP (Ayrıntılı Harcama Programı) /AFP (Ayrıntılı Finansman Programı)’deki ödeme dağılımına göre yapılacaktır. İhale üzerinde kalan isteklitarafından sözleşme imzalama aşamasında İdareye verilecek olan Kesin Teminat Mektubunun süresi (en az)’’işin süresi+garanti süresi’’ kadar olacaktır. Sözleşme noter tarafından tescil edilecek ve onaylanacaktır. İSGHususları Yüklenici, sözleşme konusu iş kapsamında çalışanların işle ilgili her türlü sağlık ve güvenliğinisağlamakla yükümlü olup bu kapsamda; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve mevzuatında yer alanhükümleri eksiksiz olarak yerine getirmekle mükelleftir. Yüklenici, iş yeri çalışma sahasındaki düzeni İş Sağlığıve Güvenliği mevzuatlarına göre düzenleyecektir. Yüklenici, sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınmamasındandolayı oluşacak her türlü kaza, olay, meslek hastalıkları ve denetimlerden kaynaklanabilecek cezai hükümlerkonusundaki yasal sorumlulukları ile tazminatlardan sorumludur. Yüklenici, tüm hukuki düzenlemelereuyulması ve tazminatlar konusundaki yasal sorumluluğunu İdareye aktaramaz. Yüklenici, işyerinin tehlikesınıfına göre; iş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri (İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi, Diğer SağlıkPersoneli) ile İSG-Katip üzerinden ihale konusu işyeri veya şantiye için imzalanacak sözleşmelerin, riskdeğerlendirmesi ve acil durum planının, çalışanlara ait işe giriş muayenelerinin, iş sağlığı ve güvenliği temeleğitimi belgesi ve mesleki eğitim belgelerinin birer kopyasını işe başlama tarihine kadar İdareye verir veasıllarını işyerinde bulundurur. İş Sağlığı ve Güvenliği kurul kararlarını düzenli olarak İdareye bildirir.Gerektiğinde işyerine gelen İdarenin Yöneticisine, İş Güvenliği Uzmanına veya Kontrol Mühendisine bubelgeleri sunar. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereğince çalışanlarının; işe girişleri, iş değişikliği, iş kazası vemeslek hastalığı halleri ile mevzuata göre belirlenmiş olan periyotlarda sağlık kontrollerini yaptırır. Yükleniciçalışanlarının kullanacağı kişisel koruyucu donanımların standartlara uygun olarak zamanında temin edilmesinive kullanılmasını sağlar. Yüklenici ayrıca iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuatta öngörülen diğer bütünyükümlülükleri yerine getirir. Bu madde kapsamında verilecek her türlü iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerininmaliyeti çalışanlara yansıtılamaz. Yüklenici İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda en küçük bir ihmal içerisindebulunamaz ve İdarenin bu konudaki her türlü uyarılarını da anında dikkate almak zorundadır. Yüklenicisözleşme kapsamındaki işyeri ve şantiye alanında alt yüklenici çalıştırıyorsa, ilgili alt yüklenicinin iş sağlığı vegüvenliği ile ilgili mevzuatta öngörülen yükümlülükleri yerine getirmesinden birinci derecede sorumludur. Altyüklenicisi tarafından sağlık ve güvenlik önlemlerinin alınmamasından dolayı oluşacak her türlü kaza, olay,meslek hastalıkları ve denetimlerden kaynaklanabilecek cezai hükümler ve tazminatlar konusundaki altyüklenicisi ve kendisine ait olan yasal sorumluluklarını İdareye aktaramaz.
Paylaş