İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Tcdd 5. Bölge Emlak Servis Müdürlüğü- Malatya
İşin Adı Su Tesisatı Çekilmesi İşi
İlan Tarihi 20.07.2017
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 25.07.2017 14:30:00
Son Teklif Tarihi 25.07.2017
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

İHALEYİ YAPACAK BİRİM  
İHALE YETKİLİSİ Ali AY
İHALE SORUMLUSU PERSONEL Mustafa KURTULMUŞ
İHALE ADRESİ TCDD 5.Bölge Emlak Servis Müdürlüğü/MALATYA
TELEFON VE FAKS NO 422.2124800/4536 Fax 422.2129039
ELEKTRONİK POSTA ADRESİ mustafakurtulmus@tcdd.gov.tr
İLAN TARİHİ 19-07-2017 10:29:24
İHALE TARİHİ VE SAATİ 25-07-2017 14:30:00
ŞARTNAME BEDELİ  
İHALE USULÜ DOĞRUDAN TEMİN
İHALENİN KONUSU DOĞRUDAN TEMİN
DOSYA NUMARASI  

İHALE DETAYI

Notlar

İhale İlanı

BELGELER

BaşlıkDeğer
İDARİ ŞARTNAME Dosyayı indirmek için tıklayın.
TEKNİK ŞARTNAME VE EKLERİ Dosyayı indirmek için tıklayın.
İHTİYAÇ LİSTESİ Dosyayı indirmek için tıklayın.
STANDART FORMLAR Dosyayı indirmek için tıklayın.
Tüm Dosyalar Dosyayı indirmek için tıklayın.

NOT: BU SİTEDE YAYIMLANAN BİLGİLER, ASIL BELGENİN YERİNE GEÇMEZ, YAYIMLANAN BELGELER İLE ORİJİNAL İHALE BELGELERİ ARASINDAKİ FARKLIKLARDA ORİJİNAL BELGE GEÇERLİDİR. BURADAKİ BİLGİLER SADECE BİLGİ AMAÇLIDIR. İHALE DOKÜMANI OLARAK KULLANILAMAZ.

MALZEMENİN ÖZELLİKLERİ

BaşlıkDeğer
MALZEME ADI  
MALZEME CİNSİ  
MİKTARI


Eklenme tarihi: 19 Temmuz 2017 Çarşamba

İDARİ ŞARTNAME

            

1-Adı geçen iş 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 22/d maddesine göre Doğrudan temin usulü ile yapılacaktır.

 

 2-Teklifler en geç 25/07/2017 Tarih 14:30 saat’e kadar ilgilisine verilecektir. Firmalar tekliflerin görevli heyet tarafından açılması esnasında isterlerse teklif zarflarının üzerlerinde belirtmek şartıyla toplantıya katılabilirler.Teklifler açıldıktan en geç 48(kırksekiz) saat içinde sözleşme yapılması zorunludur.Firma süresi içerisinde gelmediği taktirde teklif yok sayılarak değerlendirme ona göre yapılacaktır.

 

 3-İstekliler (özel veya tüzel kişiler )  ticaret odası /sanayi odası / meslek odasi kayit belgeleri, ticaret sicil gazetesi ve imza sirküsü  (asıllarını veya aslı gibidir yapılmış nüshasını) birini teklifleri ile birlikte vereceklerdir.(İhale yılı içerisinde alınmış olması gerekmektedir) Firmalar, ödeme yapılabilmesi için vergi borcu yoktur belgesini ve ayı içerisinde alınmış Sosyal Güvenlik Kurumundan borcu yoktur yazısını faturalarına ekleyeceklerdir. 

 

 4-İşlerden teklifinin % 6 ‘sı kadar teminat alınacaktır. Teminat işin kabulünden itibaren 6 ay (altı) sonunda denetim elemanlarınca yapılacak tutanağa göre iade edilecektir.

 

5-İş bitiminde Yapı Kabul Heyetince kabul tutanağı olarak tesellümü yapılacaktır.

            

6-İstekliler tekliflerini kapalı zarfla ve zarf üzerinde işin tam ve doğru olarak adını yazacaklar ve kaşeleyeceklerdir. Sundukları teklif mektup ve diğer evraklarda silinti, kazıntı, düzeltme kesinlikle olmayacaktır. Bu tarz evraklar değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

         7-İşin belirlenmiş bitiş tarihinden sonraki gecikmeler için günlük sözleşme bedellerinin % 0, 06 (ONBİNDE ALTI) oranında ceza uygulanacaktır.

 

         8-İhale alan firma ile kurum arasında anahtar teslimi götürü bedel sözleşmesi yapılacaktır.

 

9-İdare işi sözleşme yapılıncaya kadar geçen sürede sebep göstermeksizin iptal etmeye yetkilidir. İstekliler bu konuda herhangi bir talepte bulunmayacaklardır. Sözleşme yapılıp işe başlandıktan sonra işin ikmalinin herhangi bir aşamasında idare işi iptal edebilir. İdare yüklenicinin verdiği fiyat teklifi üzerinden hesaplama yaparak imalatı kadar bedeli öder. Yapacağı diğer kısımlar için malzeme ihzaratı yapmış olsa bile bu kalemler için ödeme yapılmaz. Yüklenici malzemesini alıp götürür ve hiçbir talepte bulunamaz. Ödeme hesabında keşif özetinde bu imalat kalemleri hesaplanır, yüklenici verdiği fiyat teklifi üzerinden kırımı düşülür, kalan kısım için Yapı Kabul heyetince kabul yapıldıktan sonra hak ediş düzenleyip TCDD muhasebe usullerine göre yükleniciye ödeme yapılır teklif veren istekliler bu şartı peşinen kabul etmiş sayılır.

 

10-Nakliye fiyat farkı ve avans ödenmeyecektir. Ara ödeme yapılmayacaktır.

 

11-Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 2(İKİ) takvim günü içinde yer teslimi yapılarak işe başlanır. İşin yapım süresi yer teslim tarihinden itibaren 20 (YİRMİ)  takvim günüdür. İşin ikmali ile ilgili idare tarafından kaynaklanan sorunlar karşısında idare adına Yapı Denetim Heyeti yükleniciye ek süre verecektir. İdare tarafından ek süre verilmeyen durumlarda yüklenici işi süresinde ikmal edip bitirmek zorundadır. Şayet yüklenici kendinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle işi süresinde ikmal edemez ise gecikilen her takvim günü için işin sözleşme bedelinin% 0, 06 (onbinde altı)  oranında gecikme cezası kesilecektir. Ceza, hak ediş ödenirken yüklenicinin hak edişinden kesilecektir.

 

12- Yüklenici firma şantiye mahallinde adli sorunlar çıkması halinde ilgili kurumlara karşı direkt sorumludur. Kuruluşumuz bu durumlarda kesinlikle sorumluluk yüklenmemektedir.

 

13- Yüklenici firma Kurum içerisinde yayınlanan 551 nolu (Demiryolu içerisinde veya yakınında yapılan çalışmalarda alınması gereken güvenlik önlemlerine ilişkin) genel emre göre yetkililerden bilgi almadan işe başlamayacaktır.

 

14- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

Yüklenici firma almış olduğu yapım işi için SGK ya karşı çalıştıracağı elemanlar ile ilgili tüm sorumlulukları ve yükümlülükleri yerine getirecektir. Yüklenici firma Sosyal Sigortalar Kurumuna karşı çalıştırıldığı elemanların her türlü hak ve sorumluluğunu yerine getirmesi konusunda yükümlüdür. Kuruluşumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulmayacaktır. Yüklenici firma şantiyede çalıştırdığı elemanların koruyucu güvenlik malzemelerini temin edecek, doğabilecek iş kazalarına karşı yükümlü olacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Teşkilatının zorunlu kıldığı işçi sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun tedbirleri almak zorundadır. Çalışma sahasına yeteri kadar uyarıcı levha konulacaktır. İdarenin bu konuda herhangi bir yükümlülüğü yoktur.

 

15- İşin yapımı sırasında TCDD tesislerine verilecek zararlar yüklenici tarafından giderilecek veya kurum tarafından giderilerek yükleniciye fatura edilecektir. TCDD’nin çıkartacağı zarar ziyan faturasını yüklenicinin oluruna gerek kalmadan hak edişinden kesmeye TCDD Kurumu yetkilidir. hakedişin yeterli olmadığı durumlarda en geç 15 gün içinde yüklenici zararın kalan kısmını defaten ödemek zorundadır. Zarar ziyanı ödemeden itiraz hakkı yoktur.

 

16-Teklif verecek isteklilerin teklif mektubu vermeye yetkili kişileri teklif mektubunun ekine imza sirkülerini ekleyecektir. Şayet teklif verecek kişi şirket yetkililerinin vekâlet verdiği bir kişi ise şirket yetkililerinin imza sirküleri, teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekâletname ve teklif verecek vekil kişinin imza sirküleri teklif mektubunun ekinde olacaktır. İşin yapımında kullanılacak malzemeler yurtiçinden temin ediliyorsa TSE veya TSEK kalite belgeli, yurtdışından temin ediliyorsa temin edilen ülkenin kalite standartlarına uygunluğunu gösteren kalite belgeli ve en iyi cins ve kalitede olacaktır.

 

        17- İlgili İşi alan firmaların kendi şirket bünyelerinde sigortalı olarak çalıştırdıkları işçileri varsa bunlara ait sigorta girdilerinin kuruluşumuza teslim etmeleri, sigortalı çalışan işçilerin olmaması durumunda aldıkları işe ait çalıştıracakları işçi sayının belirlenerek buna göre SGK ye işçi giriş bildirgelerinin yaptırılarak yapılan bildirgelerin kuruluşumuza takdim etmeleri gerekmektedir. Çalışma esnasında Kuruluşumuza ait kontrol teşkilatınca işyerlerinde yapılacak olan denetimlerde çalıştırılacak olan işçilerin SGK girdilerinin eksik yapılması ve fazla günü birlik işçi çalıştırılmalarının tespitinde ilgili firmaya gerekli yasal işlemlerin yaptırımları uygulanacak ve iş bu süreçte durdurulacaktır. Bu şartların yerine getirilmesinde İşi alan yetkili firma sorumlu olup, doğacak yasal işlemlerden sorumludur.

 

18- İş kapsamında işi alan ve tamamını sorunsuz bir şekilde bitiren firmalar işin kabul tarihinden itibaren kullanımı engelleyici ve yaşanacak olan malzeme ve işçilik hatalarını geriye dönük 1 (bir )Yıl süreyle gidermekle sorumlu olup, bu yaptırımdan doğacak olan giderlerin karşılanmaması durumunda ilgili firma hakkında kurum tarafından ihalelere katılmama yasağı getirilecektir.

19-Bu şartnamede yazılı bulunmayan şartlarda ve koşullarda Genel İdari Şartname hükümleri uygulanacaktır.

 

20-Bu iş için en az 2 çalışanın sigorta girişi yapılmalı ve sigortasız ve İSG Eğitimi verilmemiş işçi kesinlikle çalıştırılmamalıdır.

 

21-Bu şartname bu maddeyle birlikte toplam 21 (YİRBİR) maddeden ve 3(ÜÇ)sayfadan ibarettir.

 

                                                                                                   TCDD                    İmza-Kaşe

Yeterlilik
Paylaş