İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Bayburt Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği - Köydes
İşin Adı İçme Suyu-kanalizasyon Şebeke Hattı Ve Fosseptik Yapım İşi
İlan Tarihi İSTİHBARAT
İhale K.No
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 2.07.2018 14:30:00
Son Teklif Tarihi 2.07.2018
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay

BAYBURT MERKEZ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ (İçme Suyu-Kanalizasyon Şebeke Hattı Ve Fosseptik Yapım İşi )

İHALE İLANI

1-İHALEYİ YAPAN İDARENİN :

1.Adı:Bayburt Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği

2.Adresi: Cumhuriyet  Cad. Valilik Hizmet Binası MERKEZ/BAYBURT

3.Telefon ve Faks Numarası:0 458 21170 57  - 211 70 57

2-İHALE KONUSU YAPIM İŞİNİN:

1.Adı: 2018 Yılı KÖYDES Projesi Kapsamında Bayburt İli Merkez İlçesi Gez Ve Örence Köyleri İçme Suyu-Kanalizasyon Şebeke Hattı Ve Fosseptik Yapım İşi

2.Niteliği, Türü, Miktarı:Teknik şartname ve ihale dokümanında belirtilen nitelik, tür ve miktardaki işler   

3.Yapılacağı Yer: Bayburt İli Merkez İlçesi Örence  Ve Gez  Köyleri

4.İşe Başlama Tarihi: Yer teslimi yapıldıktan sonra işe başlanacaktır.                                   

5.İşin Süresi: Yer teslim tarihinden itibaren 120( yüz yirmi) takvim günü..

3-İHALENİN :

1.Adı: 2018 Yılı KÖYDES Projesi Kapsamında Bayburt İli Merkez İlçesi Gez Ve Örence Köyleri İçme Suyu-Kanalizasyon Şebeke Hattı Ve Fosseptik Yapım İşi

3.Türü: Açık ihale Usulu (Köylere Hizmet Götürme Birliği Ihale Yönetmeliği 18 maddesine istinaden).

4.Yapılacağı Yer: Cumhuriyet  Cad. Valilik Hizmet Binası MERKEZ/BAYBURT

5.İhale Tarih ve Saati: 02/07/2018 Pazartesi günü saat: 14:30’da

6.Saat ayarlarında Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) ulusal saat ayarı esas alınır.

4-İhale Dokümanının Görülmesi ve Temini 

1.İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak ihaleye teklif verecek olanların İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur.

İhale dokümanının görülebileceği yer: Bayburt Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği

İhale dokümanının satın alınabileceği yer: Bayburt Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği

İhale dokümanı satış bedeli (varsa vergi dahil): 400,00 TL ( DörtyüzTürklirası).

2.İhale dokümanı içeriğindeki belgeleri gösteren bir dizi pusulası ile birlikte verilir. İstekli, ihale dokümanını oluşturan belgelerin aslına uygunluğunu ve belgelerin tamam olup olmadığını kontrol eder. İdare bu incelemeden sonra isteklinin ihale dokümanını oluşturan belgelerin tamamını aslına uygun olarak teslim aldığına dair dizi pusulası üzerine yazılarak imzalanmış beyanını alır.

3.İstekli ihale dokümanını satın almakla ihale dokümanını oluşturan belgelerde yer alan koşul ve kuralları kabul etmiş sayılır.

5-Tekliflerin Sunulacağı Yer,  Son Teklif Verme Tarih ve Saati

Tekliflerin sunulacağı yer: 1-Teklifler ilanda belirtilen saate kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına verilir.

2- Son teklif verme tarih ve saati: 02/07/2018 Pazartesi günü saat: 14:00’da.

6-İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI, İSTENİLEN BELGELER VE MESLEKİ VE TEKNİK YETERLİLİĞE İLİŞKİN BELGELER VE BU BELGELERİN TAŞIMASI GEREKEN KRİTERLER :

6.1-İhaleye Katılabilme Şartları

1.Aşağıda belirtilen ve Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 11.maddesinde sayılan durumlardaki yerli istekliler ihale dışı bırakılır.

a)İflas eden, tasfiye halinde olan, işleri mahkeme tarafından yürütülen, konkordato ilân eden, işlerini askıya alan,

b)İflası ilân edilen, zorunlu tasfiye kararı verilen, alacaklılara karşı borçlarından dolayı mahkeme idaresi altında bulunan,

c)Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olan,

ç)Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olan,

d)İhale tarihinden önceki beş yıl içinde mesleki faaliyetlerinden dolayı yargı kararıyla hüküm giyen,

e)İhale tarihinden önceki beş yıl içinde ihaleyi yapan birliğe yaptığı işler sırasında iş veya meslek ahlakına aykırı faaliyetlerde bulunduğu birlik tarafından ispat edilen,

f)İhale tarihi itibariyle mevzuatı gereği kayıtlı olduğu oda tarafından mesleki faaliyetten men edilmiş olan,

g)Bu maddede belirtilen bilgi ve belgeleri vermeyen veya yanıltıcı bilgi ve/veya sahte belge verdiği tespit edilen,

ğ)Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 12. maddesine göre ihaleye katılamayacağı belirtildiği halde ihaleye katılanlar.

2.Aşağıda belirtilen ve Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 12. maddesinde sayılanlar doğrudan veya dolaylı olarak kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde birliğin ihalelerine katılamaz.

a)4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan ve organize suçlardan dolayı tutuklu ve hükümlü bulunanlar.

b)İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler.

c)Birliğin ihale yetkilisi.

ç)Birliğin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, denetlemek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar.

d)(c) ve (ç) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları ve evlat edinenleri.

e)(c), (ç) ve (d) bentlerinde belirtilenlerin ortakları ile şirketleri (bu kişilerin yönetim kurullarında görevli bulunmadıkları anonim şirketler hariç).

      Bu yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir. Ayrıca bu durumun tekliflerin değerlendirmesi aşamasında tespit edilememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmışsa teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir.

3.İhale Süresince Aşağıda Belirtilen Fiil veya Davranışlarda Bulunmak Yasaktır.

a)Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

b)İsteklileri tereddüde düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

c)Sahte belge veya sahte teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.

ç)İhalede kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak asaleten ya da vekâleten birden fazla teklif vermek.

d)Bu yasak fiil veya davranışlarda bulunanlar hakkında fiil veya davranışlarının özelliğine göre İhale dışı bırakılır ve adli makamlara suç duyurusunda bulunulur. Ayrıca Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliği kapsamındaki birlikler tarafından yapılan ihalelerdeki yasak fiil veya davranışlar ile cezalara ilişkin hususlarda 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.

6.2. İstenilen Belgeler:

a) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ya da esnaf ve sanatkâr odası veya ilgili meslek odası belgesi;

1)Gerçek kişi olması halinde kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkâr odasından veya ilgili meslek odasından ihale tarih ve saatinden önceki 30 gün içinde alınmış odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.

2)Tüzel kişi olması halinde ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ihale tarih ve saatinden önceki 30 gün içinde alınmış tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge

b)Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

1) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli  ve ya  kurumdan onaylı  imza sirkü

2)Tüzel kişi olması halinde ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi. Bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli  ve ya  kurumdan onaylı  imza sirküleri.

c)Şekli ve içeriği bu şartnamede belirtilen birim fiyat teklif mektubu.

ç)Vekâleten ihaleye katılma halinde vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylıvekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.

d)İsteklinin iş ortaklığı olması halinde şekli ve içeriği şartnamede belirtilen iş ortaklığı beyannamesi.

e)İsteklilerden teklif ettikleri bedelin %3'ünden az olmamak üzere isteklilerce belirlenecek tutarda geçici teminat alınır. Teminat mektupları dışındaki teminatların T.C. Ziraat Bankası Bayburt şubesindeki merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği adına açılmış olan hesaba yatırılması ve makbuzlarının teklif zarfının içinde sunulması gerekir. Geçici teminat olarak sunulan teminat mektuplarında geçerlilik tarihi belirtilmelidir. Bu tarih teklif geçerlilik süresinin bitiminden itibaren otuz (30) günden az olmamak üzere (teklif geçerlilik süresi + 30 gün)  isteklilerce belirlenir

f)İhale dokümanının satın alındığına dair belge. İhale dokümanı Cumhuriyet Caddesi valilik binası, Kat:1, Merkez/Bayburt adresinde bulunan Bayburt Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinden satın alınabilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur. (Dosya alındı bedeli Birliğin TR250001000245272189045001 T.C. Ziraat Bankası Bayburt Şubesindeki hesabına yatırılacaktır.)

g)Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafındanihale ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

ğ)Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere en az beş yıldır en az % 51 hissesine sahip mimar veya mühendis ortağının mezuniyet belgesinin sunulması durumunda; ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son beş yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

h)İş deneyim (iş bitirme) belgeleri.    

ı)Ortak girişimlerde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (a), (b) ve (d)  bentlerindeki belgeleri ayrı ayrı sunmaları gerekir.

i)Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair son teklif verme tarihinden önceki 7 gün içinde düzenlenmiş belge.

j)Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olmadığına dair son teklif verme tarihinden önceki 7 gün içinde düzenlenmiş belge.  

k)Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 11. ve 12. maddelerinde sayılan ihale dışı bırakılma durumlarında ve ihaleye katılamayacak olanlar kapsamında olunmadığına dair yazılı taahhütname.

l)Yerli İstekli Beyanı (İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.)

6.3. Mesleki ve Teknik Yeterliğe İlişkin Belgeler ve Bu Belgelerin Taşıması Gereken Kriterler:

a)İsteklilerin ihale konusu iş veya benzer iş olarak son on yıl içinde kamu ve özel sektöre sözleşme bedelinin en az % 50’i(yüzellİ) oranında gerçekleştirdiği veya denetlediği veyahut yönettiği idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili iş deneyimini gösteren belgeleri sunmak zorundadırlar(Belgelerin aslının veya noter tasdikli ve ya kurumdan onaylı  suretinin sunulması gerekmektedir.).

b)Bu ihalede benzer iş gurupları listesinde  her türlü içmeme suları - sulama suyu tesisleri ve kanalizasyon yapım işleri benzer iş olarak kabul edilecektir. Benzer işe denk sayılacak mühendislik ve mimarlık bölümleri ise İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümleridir. İş deneyimi bulunmayan mühendis veya mimarların, aldıkları lisans eğitimine uygun yapım işi ihalelerine başvurularında, toplam süresi onbeş yılı geçmemek kaydıyla mezuniyetlerinden sonra geçen her yıl olarak hesaplanmak üzere benzer iş deneyimi olarak dikkate alınır. Bu süre iş deneyimi bulunan mimar ve mühendisler için uygulanmaz. Bu bent kapsamında elde edilen deneyim mühendis ve mimarın beş yıldır en az % 51 hissesine sahip olduğu tüzel kişiler tarafından da kullanılabilir

c)İş deneyimi olarak istekli tarafından teklif edilen bedelin % 50’ından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeyeilişkin iş deneyim belgesi verilmek zorundadır.

ç)Ortak girişim isteklilerde pilot ortağın (en çok hisseye sahip ortak) asgari iş deneyim tutarının tamamını, diğer ortaklardan her birinin ise bu tutarın asgari %20’sini sağlaması zorunludur.

d)Tüzel kişi istekli tarafından sunulan iş deneyim belgesinin aynı tüzel kişinin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde sunulacak iş deneyim belgesinin başka bir tüzel kişiye kullandırılmayacağına ilişkin taahhütname verilmesi zorunludur.

6-2.1. İsteklilerin organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler:

6.2.2. İsteklilerin iş yerinde aşağıda gösterilen sayı ve nitelikteki teknik personeli bulunduracağına dair personel taahhütnamesi ve taahhütname ekinde ilgilinin diploması ve meslek odası kayıt belgesinin aslını veya noter tasdikli teknik personel taahhütnamesi vermesi gerekmektedir.

SIRA NO

BULUNDURULACAK PERSONEL ADEDİ

TEKNİK ELEMAN

 ÜNVANI

TOPLAM DENEYİM

1

     1 (Şantiye Şefi)

Harita  Mühendisi

2 Yıl


7-İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.

8-Teklifler bizzat istekli, kanuni temsilcileri ve tüzel kişilerde temsile yetkili kişiler tarafından ihale günü saat ’a kadar Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına verilecektirPosta ile veya iadeli taahhütlü olarak teklif verilemez ve bu şekilde gönderilen teklifler değerlendirmeye alınmaz.

9-Ekonomik açıdan en avantajlı teklif,  teklif edilen fiyatların en düşüğüdür.

10-Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.

11-İhale sonucu üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme düzenlenecektir.

12-İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

13-İhaleye sadece yerli istekliler katılabilir.

14-Tekliflerin geçerlilik süresi ihale tarihinden itibaren doksan(90) takvim günü olacaktır.

15- Birliğimiz-idaremiz 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na tabi olmayıp, İçişleri Bakanlığınca çıkarılan "Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğine” tabiidir.

16- İhale dokümanında belirtilmeyen hususlara bu ilanda yer verilmemiştir

17. İhale evraklarında çelişki olması halinde Birliğimiz lehine olan kararlar uygulanacaktır. 13/06/2018

                                     TÜM İSTEKLİLERE İLANEN DUYRULUR


Yeterlilik
Paylaş