İhale Haberi Kullanıcı Adı
İhale Haberi Şifre
Kurum Adı Genel Müdürlük Hizmet Birimleri İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü- Ankara
İşin Adı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü A Blok Fuaye Alanına İki Kat Çelik Konstrüksiyon Yapım İşi
İlan Tarihi 16.07.2019
İhale K.No 2019/334823
İnternet Adresi Sadece Üyeler Sadece Üyeler
İhale Tarihi 23.07.2019 14:30:00
Son Teklif Tarihi 23.07.2019
Benzer İş Grubu
Düzeltilen Maddeler
Detay
İhale Kayıt Numarası : 2019/334823
İşin Adı : Göç İdaresi Genel Müdürlüğü A Blok Fuaye Alanına İki Kat Çelik Konstrüksiyon Yapım İşi
İhale Türü - Usulü : Yapım İşi - Pazarlık İhale Usulü
1 - İdarenin
a) Adresi : ÇAMLICA MAHALLESİ 122. SOKAK NO:4 06370
b) Telefon ve faks numarası : 3124220707 - 3124220900
c) Elektronik posta adresi : destekhizmetleri@goc.gov.tr
ç) İhale / Ön Yeterlik dokümanının 
görülebileceği internet adresi
: www.goc.gov.tr
2 - İhale konusu yapım işinin
a) Niteliği, türü ve miktarı : Göç İdaresi Genel Müdürlüğü A Blok Fuaye Alanına İki Kat Çelik Konstrüksiyon Yapım İşi
b) Yapılacağı Yer : Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Çamlıca Mah. 122 Sokak No:4 Yenimahalle ANKARA
c) İşe başlama tarihi : Sözleşme tarihinde işe başlanacaktır.
ç) İşin süresi : Yüklenici taahhüdün tümünü, sözleşme tarihinden itibaren 90 (Doksan) gün içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır. Sürenin hesaplanmasında; havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmayan dönemi ile resmi tatil günleri dikkate alındığından, bu nedenlerle ayrıca süre uzatımı verilmez.
3- İhalenin / Ön Yeterlik / 
Yeterlik Değerlendirmesinin
:
a) Yapılacağı yer : Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 18 Mart Mutabakat Komisyonu Çamlıca Mahallesi 122. Sokak No:4 Yenimahalle /Ankara
b) Tarihi ve saati : 23.07.2019 - 14:30

Yeterlilik
4-İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

4.1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

 4.1.1.  Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi;

1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da ilgili meslek odasından, ilk ilan tarihinin veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,

 4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;

 a) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

 b) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğinin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

 4.1.3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu.

 4.1.4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat.

 4.1.5  İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir.

     

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.2.1. Bu madde boş bırakılmıştır.

4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:

a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,

 b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar,

 Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;

 a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,

b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olması,

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.

 Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

 Serbest meslek erbabının vereceği, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve onaylanmış serbest meslek kazanç defteri özetinde gösterilen değerlere göre, son yıla ait toplam gelirin toplam gidere oranının veya son iki yıla ait gelir ve giderlerin parasal tutarlarının ortalaması üzerinden bulunacak oranın en az (1,25) olması şartı aranır. Serbest meslek kazanç defteri özetinin serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması gerekir.

4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:

İş hacmini gösteren belgeler, aday veya isteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait;

a) Toplam cirosunu gösteren gelir tablosu,

b) (Değişik: 13.06.2019-30800 RG/ 2. md.;yürürlük:23.06.2019) Yapım işleri cirosunu gösteren tablo

(Ek ibare: 13.06.2019-30800 RG/ 2. md.;yürürlük:23.06.2019) toplam cirosunun, teklif ettiği bedelin % 25’inden, (Değişik ibare: 13.06.2019-30800 RG/ 2. md.,yürürlük:23.06.2019)  yapım işleri cirosunun ise teklif ettiği bedelin % 15’inden az olmaması  gerekmektedir. 

Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilir.

Bu kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıl için sağlayamayanlar, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıldan başlamak üzere birbirini takip eden son altı yıla kadarki belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır. Yapım işleri cirosunu tevsik etmek üzere; yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavirce standart forma uygun olarak düzenlenen belge sunulur.

Toplam ciro; gelir tablosundaki brüt satışlar tutarından, satıştan iadeler, satış iskontoları ve diğer indirimlerin tutarları düşülmek suretiyle ulaşılan net satışlar tutarıdır.

İş ortaklığı olarak ihaleye katılan aday ve isteklilerde; iş hacmine ilişkin kriterlerin, her bir ortak tarafından iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlanması zorunludur.

İsteklinin iş hacmi tutarının değerlendirilmesinde, kendi iş hacmi tutarı ile birlikte ortak olduğu ortak girişime/girişimlere ait iş hacmi tutarı da hissesi oranında dikkate alınarak toplanmak suretiyle toplam iş hacmi tutarı belirlenir. Bu durumda isteklinin iş hacmi tutarı kullanılan ortak girişimdeki/girişimlerdeki hisse oranını gösteren belgelerin de teklif kapsamında sunulması gerekmektedir.

 

4.3. Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.3.1. İş deneyimini gösteren belgeler:

Son on beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin % 100 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:

Resmi Gazetede yayımlanan “Yapım işlerinde benzer iş grupları tebliği”nde yer alan B lll grubu yapım işler benzer iş olarak kabul edilecektir.

 

5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

6. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açıktır.

7. İhale Dokümanının Görülmesi Ve Satın Alınması:

7.1. İhale dokümanları, doküman bedelinin 100,00 TL (Yüz Türk Lirası)’nin İdarenin Göç Politika ve Projeleri Dairesi Başkanlığı AB Projeleri Hesabı Ziraat Bankası IBAN: TR81 0001 0017 4575 8735 1250 34  hesabına yatırılarak alındı belgesi ile gidilerek T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 5. Kat Çamlıca Mahallesi 122. Sokak No:4 Lalegül/Yenimahalle/ANKARA adresinden temin edilebilecektir.

7.2. İhaleye başvuracak olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.

 8. Teklifler, ihale tarihi ve saatine kadar Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 18 Mart Mutabakat Komisyonu Çamlıca Mahallesi 122. Sokak No:4 Yenimahalle /Ankara adresine elden teslim edilebileceği gibi iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

 

 9. İstekliler tekliflerini, anahtar teslimi götürü bedel üzerinden vereceklerdir; ihale sonucu, ihale üzerine bırakılan istekliyle anahtar teslimi götürü bedel sözleşme imzalanacaktır.

Bu ihalede işin tamamı için teklif verilecektir.

10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 30 (otuz) takvim günüdür.

12. Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

13. Yüklenici ve/veya hissedarları ile yönetiminde bulunanların veya ortak girişim ortaklarının ve ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişi ortakların hissedarları veya yönetiminde bulunanların ; ihale tarihi öncesinde veya sözleşme süresince terör örgütlerine iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Ohal büroları veya Bakanlar Kurulunca bildirilen gerçek ve/veya tüzel kişiler listesinde bulunduğu ve terör örgütlerine iltisakı yahut irtibatı olduğunun sonradan ortaya çıkması halinde, sözleşme feshedilerek kesin teminat gayri kabili rücu irat kaydedilecek ve yasaklamaya yönelik işlem tesis edilecektir. Ayrıca ihale öncesinde kurum kayıtlarında gerçek ve/veya tüzel kişilere ait yukarıdaki gerekçelerden dolayı bir işlem tesis edildi ise ilgili gerçek ve/veya tüzel kişilere doküman satışı yapılmayacaktır.

14. Genel Müdürlük mesai saatleri 09:00 – 18:00 arası olduğundan   yapım işi kapsamında çalışma saatleri hafta içi  18:30 – 08:30 ve haftasonu günleri yapılacaktır. Belirtilen saatlerin dışında çalışmaya izin verilmeyecektir.

15. Projeler A ve C blok olarak hazırlanmış olup, söz konusu yapım işi sadece  A blok kapsamaktadır. Teklifler sadece A Blok olarak hazırlanacaktır.

 


Paylaş